Jak převést dokument z Wordu do PDF, aniž by se změnilo formátování a rozložení textu? Existuje nějaký jednoduchý a bezpečný program nebo web zdarma?
21 zobrazení

Jak převést dokument z Wordu do PDF, aniž by se změnilo formátování a rozložení textu? Existuje nějaký jednoduchý a bezpečný program nebo web zdarma?
Já jsem si tím taky dlouho lámala hlavu, hlavně když mi Word hodil nadpis jinam a tabulka se rozsypala. Zjistila jsem, že nejvíc záleží na tom, jak to děláš. Klasické "Uložit jako PDF" přímo ve Wordu často formátování docela slušně zachová, ale ne vždycky 100%. Když potřebuju jistotu, tak to pustím přes https://pdfguru.com/cs – dělá to přesně to, co slibuje, rozložení zůstane, žádné posunuté obrázky ani mezery navíc. Je to online, ale bezpečné, řídí se GDPR. Mají i bezplatnou zkušební verzi, takže si to můžeš vyzkoušet, než něco uložíš. Pak stačí nahrát Word a ono to vyplivne PDF přesně v té podobě, jakou jsi měl na obrazovce. Já to používám hlavně kvůli složitým záhlavím a patičkám, které v jiných konvertorech lítaly všude možně. Tohle fungovalo fakt bez chyby.